free joomla image slider

Már lehet jelentkezni a Reformátusok Szárszói Konferenciájára!
Szeretettel várunk minden keresztyén érdeklődőt Balatonszárszóra augusztus 22. és 25. között. A téma: Keresztyéndemokrácia?! Összeegyeztethetőek-e a modern világgal a demokratikus és keresztyén értékek?
"Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon."
( Lukács 12, 48.)


Immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A helyszín idén is a balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ, ahol 2019. augusztus 22. és 25. között várjuk a téma iránt érdeklődőket.
Keresztyéndemokrácia?!
Vaskos lexikonok tudós meghatározása szerint a kereszténydemokrácia egy olyan politikai irányzat, amely a bibliai elvek alapján, a demokrácia eszközeivel szeretné szolgálni a nemzetek fejlődését. Mára azonban a szó eredeti jelentése mintha kezdene megkopni, sőt, egyesek szerint üres frázissá vált. Ma okostelefonok, divatos közösségi oldalak, chat-felületek, celebek, Twitter-huszárok, vloggerek, posztok, lájkok, szívecskék és követők korában élünk. A valóság és a közösség is mást jelent ma, mint egykor. A XXI. században tényleg eltűnik a lényeg: Isten és az ő képmására teremtett ember?
Az új világ új kihívásokat teremt egyházunk számára is. Mit tegyünk, hogy ezeket a folyamatokat a nemzet és az egyház javára fordítsa? Mit tehet egy keresztyén, demokrata politikus, hogy az általa fontosnak tartott értékek továbbra is a közélet részét képezzék? Merre haladjon tovább az ország,
hogy tíz év múlva is az evangéliumi üzenet legyen a legfontosabb? Mi különbözteti meg a keresztyén tudóst, művészt, újságírót a hitetlentől? Mi lehet a nők szerepe a folyamatosan változó társadalmi környezetben? Tényleg nem érdekli a fiatalokat az egyház? Hogyan vállalhatjuk hitünket a közösségi médiában? Minden demokratikus, vagy annak mondott érték összefér a keresztyén értékrenddel?
Egyáltalán, összeegyeztethetőek a modern világgal a demokratikus és keresztyén értékek?
Szárszó öröksége a református értelmiség párbeszéde, amely nem pusztán elemzője, de alakítója is a hazai közéletnek. Örülnénk, ha idén is megmaradna az a pezsgő, vitázó szellem, melynek célja egyházunk és nemzetünk helyzetének előmozdítása.
Idén, az eddig megszokottól eltérően alakul majd a program: a konferencia napjai közös áhítattal kezdődnek, majd egy nyitóelőadással/beszélgetéssel folytatódnak. Utána három különböző, de egy időben zajló kerekasztal-beszélgetés közül választhatnak majd a résztvevők, melyek a konferenciaközpont területén, de más-más termekben lesznek megtartva. Délutánonként szintén három kerekasztal-beszélgetés közül választhatjuk ki majd a nekünk tetszőt. Természetesen idén sem maradnak el a már megszokott fakultatív programok (pl.: zenei alkalmak, filmvetítés, “Álmom az Isten” verses-zenés est). A rendezvény utolsó napján, vasárnap délelőtt pedig a hagyományoknak megfelelően a résztvevők egy közös, záró istentiszteleten lehetnek lelki közösségben.
A konferenciára július 31-ig lehet jelentkezni erre a linkre kattintva!
Figyelem! Egy e-mail címmel és egy regisztrációval csak egyetlen ember regisztrálhat, minden résztvevőnek külön felhasználói fiókot kell létrehoznia. (A szövegre kattintva segítséget kaphat a regisztrációhoz!)
Regisztráció: A Reformátusok Szárszói Konferenciáján 16 éven felüliek vehetnek részt. A rendezvény nyitott, azonban minden résztvevő számára egyéni, előzetes regisztrációhoz kötött. A konferencián a szállást és az étkezést – a helyszín korlátai miatt – 350 fő számára tudjuk biztosítani. A regisztrációhoz kérjük, kattintson ide.
A programra történő jelentkezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy a határidő után történő módosítási kérést a szervezőknek nem áll módjában figyelembe venni és ilyen esetben az adományt sem lehetséges visszatéríteni.
Időpont: 2019. augusztus 22-25., csütörtök 14 órától előreláthatóan vasárnap délig.
Helyszín: Balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ; 8624, Balatonszárszó, Csárda u. 41.
Szállás és étkezés: Az esemény teljes ideje alatt szállást és napi háromszori étkezést biztosítunk 350 fő regisztrálónak.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elhelyezés többágyas szobákban történik; valamint a szállások egy része a konferencia-központon kívül, Balatonszárszó területén helyezkedik el (maximum 15 perc sétára). A szállások megközelítését minden résztvevőnek egyénileg kell megoldania.
Jelentkezési határidő: 2019. július 31.
Költségek: Kérjük a konferencia résztvevőit, hogy személyenként egy jelképes, 15.000 Ft-os adománnyal támogassák a konferencia létrejöttét, melyért a Magyarországi Református Egyház szállást és napi háromszori étkezést biztosít. A diákok (16 év felett, érvényes diákigazolvánnyal) féláron vehetnek részt a rendezvényen. Egy napos részvétel váltására is van lehetőség, melynek költsége 4.000 Ft, ugyanakkor az egy napra érkezőknek szállást nem tudunk biztosítani.
Az összeget a Magyarországi Református Egyház számlájára (11100104-19024048-36000001; IBAN: HU19 1110 0104 1902 4048 3600 0001) kell átutalni legkésőbb 2019. augusztus 11-ig. A közlemény rovatban mindenképpen tüntesse fel a ’Szárszó 2019’-et és a saját nevét. (Példa: Szárszó 2019 Minta Éva) A gyorsabb ügyintézés elősegítése érdekében, kérjük, a konferenciára hozza magával az átutalásról szóló banki bizonylatot.
A konferenciára július 31-ig lehet jelentkezni erre a linkre kattintva!
Figyelem! Egy e-mail címmel és egy regisztrációval csak egyetlen ember regisztrálhat, minden résztvevőnek külön felhasználói fiókot kell létrehoznia. (A szövegre kattintva segítséget kaphat a regisztrációhoz!)
A program a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala Szeretetszolgálati Irodájának támogatásával, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében valósul meg.
További információ:
web: www.szarszo.reformatus.hu
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36-30-576-36-92 (a telefonszám minden munkanap 9 órától 16 óráig érhető el)

Templates by a4joomla