free joomla image slider

II. Budapesti Református Mérnöktalálkozó

A Dunamelléki Református Egyházkerület és a Mérnökmisszió – Műegyetemi Református Közösség közös szervezésében

2018 február 24-én szombaton kerül megrendezésre a
II. Budapesti Református Mérnöktalálkozó

a Kerület székházának dísztermében
(1092 Budapest, Ráday utca 28).

A találkozóra várjuk a budapesti és a főváros környéki református gyülekezetekhez tartozó mérnököket, érdeklődő munkatársaikat és a mérnökhallgatókat. A Találkozó színes programja a különböző mérnöki területen hivatásukat végzők számára kínál lehetőséget arra, hogy szakmaiságukat és református hitbeli értékeiket és érdeklődésüket ötvözze. Az program összefoglaló témája a mérnöki hivatás jövőbeli kérdésköreinek (4. ipari forradalom, energetika, élelmezésügy és agrártechnológiák) keresztyén mérték szerinti vizsgálata.
A 2016 novemberében rendezett I. Mérnöktalálkozón közel 140 mérnök vett részt, ennek sikeréről és pozitív fogadtatásáról a Mérnökmisszió menüpont Interjúk fül alatt érhetők el beszámolók. A Mérnöktalálkozón való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött Regisztráció itt: . Krisztus kezében, vagy a holnap markában?

9:00-9:05 Megnyitó
9:05-9:15 Igeolvasás és imádság
9:15-10:00 Keresztyén jövőszemlélet: reménység a félelmekkel szemben (Dr. Bogárdi Szabó István – a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke) 10:00-10:30 Mit hoz a holnap a jövő mérnökeinek? (Dr. Varga István – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja)
10:30-11:00 Kávészünet 11:00-12:30 Fórumbeszélgetések: Energetikai fórum: jövő energiaforrásai, városi smart grid megoldások, épületenergetika (Dr. Járosi Márton, Szkordilisz Flóra, Dr. Magai István, moderátor: Pálfi Szabolcs) Automatizálási fórum: önvezető járművek, IoT, intelligens gyártórendszerek, mesterséges intelligencia (Dr. Lovas Róbert, Literáti Zoltán, Strifler József, moderátor: Nagy András), Agrármérnöki és élelmezésügyi fórum: élelmezésügyi kérdések, géntechnológiai alkalmazások, termőföld hasznosítási lehetőségek (Dr. Dizseri András, Ónodi Szabó Géza, moderátor: Varga Áron)
12:30-12:45 A Mérnökmisszió jövőbeli célkitűzései (Dr. Németh Balázs)
12:45-13:00 Zárszó 13:00- Ebéd

forrás: Budapesti Református mérnöktalálkozó

Templates by a4joomla