Gyülekezetünkben több mint 40 éve minden februárban „Ifjúsági csendes nap”-ot tartunk a tizen- és huszonéves fiataloknak.

Dicsérjétek az Urat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret!” (Zsolt147,1.)

"Gyülekezetünkben hagyomány a nyári gyermek hetek szervezése Cegléden és Csemőben egyaránt. A hetünk egész napos (azaz reggel nyolctól délután négyig vannak nálunk a gyerekek) A két helyszínen összesen száznál több gyermek hallgatja a történeteket, vesz részt a kézműves munkákban, egyéb játékokban. A hét során a gyermekek egy bibliai és egy missziós történettel ismerkedhetnek meg. Természetesen nem maradhat el az énektanulás sem, a gyerekek – saját tapasztalat – azóta is szívesen éneklik a héten tanult énekeket.

  Heti bibliaórák:

  Csütörtök: nyáron 18:00 órakor, Télen 15:00 órakor bibliaóra, templomunk egyik termében

  Péntek:  18:00 órakor bibliaóra házaspároknak és felnőtt egyedülállóknak a parókia irodájában.
  Kéthetente Péntek: 17:00 órakor bibliaóra templomunk egyik termében (általános iskola 7-8 osztály)

  Hitünket látható módon elsősorban a vasárnapi istentiszteleten, továbbá az úrvacsorai közösségben és a hitvalló keresztelésben éljük meg. Gyülekezetünk az istentisztelet alatt énekkel és imádsággal fordul az ÚRhoz. Az alkalom derekát a prédikáció képezi, amelyben a Biblia meghatározott részeinek felolvasásán és magyarázatán keresztül meghallgatjuk Isten hozzánk szóló aktuális üzenetét.

Urunk kegyelméből immár sokadik éve tarthatjuk meg baba-mama körünk alkalmait hónapról-hónapra szeptembertől júniusig, ahol kicsi gyermekeinkkel Isten Igéje mellett gyűlhetünk össze. Alkalmaink általában egy kávé, tea és süti melletti kötetlen beszélgetéssel kezdődnek, amikor az anyukák egymással ismerkednek, beszélgetnek - hiszen majdnem mindig vannak új anyukák is.

Templates by a4joomla