Halloween… nélkülem!

Klári és Dávid kíváncsian nyomják orrukat a kirakatnak. Az üveg mögül ronda sütőtökök vigyorognak vissza rájuk. Klárinak erről eszébe jut valami:
- Épp a Halloweenről kell fogalmazást írnunk. Brrr, nézd azt a koponyát!
- Ne félj, nem igazi! – mondja Dávid nyugodt hangon, de Klárit kirázza a hideg. – Különben Karcsiéknál is lesz Halloween parti. Jössz?
- Még nem tudom, de most mennem kell. Szia!

A pékség kirakatában is plakát lóg, mely nagybetűkkel hirdeti: „Ördögien finom Halloween sütik!” A Halloween mindenkinek jó pénzkeresési forrást jelent. Varázsló kellékek, vámpír jelmezek, pókhálók, csontvázak – szórakoztatniuk kellene, ám inkább félelmet keltenek. Minden évben megnő ilyenkor a boltok forgalma.

2012. február 23. böjti alkalom, Cegléd-Újváros, Máté 6:5-8

 

Imádság, Imádkozás

Folytatjuk a tegnap megkezdett sorozatunkat: a keresztyén élet három fő gyakorlati területét érintve. Az első volt az adakozás; régies szóval alamizsnálkodás.

Isten tetszését keresve és titkon történjék és Ő azaz Isten megjutalmaz érte, de nem tudjuk hogyan, mikor és milyen módon.

2012. február 22. böjti alkalom, Cegléd-Újváros, Máté 6:1-4

Az olvasott igeszakasz egy nagyobb egység részét képezi, amelyben az Úr Jézus az emberek egymás közti és Istennel való kapcsolatát mutatja be a keresztyén gyakorlati élet oldaláról, mégpedig a 6. rész első 18 versében. Az 1-4. versek az adakozásról, az 5-15. versek az imádkozásról, továbbá a 16-18. versek pedig a böjtölés helyes gyakorlatáról szólnak. A mai estén ezen hármas felosztás első részét igyekszem kibontani és bemutatni az Isten szerinti adakozást a kedves testvéreknek.

Igehelyek a Bibliában, ahol Isten Igéje tiltja a jövendőmondásnak, a varázslásnak,
a babonának, halott idézésnek, stb. minden fajtáját.

Jól jegyezzük meg ezeket, hogy kísértésbe ne essünk.

Ne forduljatok halottidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, mert tisztátalanokká teszitek magatokat velük. Én, az Úr, vagyok a ti Istenetek! (3Móz.19,31.)

Ha valaki halottidézőhöz és jövendőmondóhoz fordul, és követi őket a paráznaságban, ellene fordulok az ilyen embernek, és kiirtom népe közül.(3Móz.20,6.)

Ha egy férfiból vagy asszonyból halottidéző vagy jövendőmondó szól, halállal lakoljon. Kövezzék meg őket: vérük rajtuk.(3Móz.20.6)

Bizonyára minden keresztyén szülőnek megfordul a fejében, hogy hogyan tudná a legjobban betölteni szülői hivatásának fő feladatát: a hitre való nevelést, a mi Urunkkal, Jézus Krisztussal való élő kapcsolat kialakítását a gyermeküknél.

Templates by a4joomla