Urunk kegyelméből immár sokadik éve tarthatjuk meg baba-mama körünk alkalmait hónapról-hónapra szeptembertől júniusig, ahol kicsi gyermekeinkkel Isten Igéje mellett gyűlhetünk össze.

Alkalmaink általában egy kávé, tea és süti melletti kötetlen beszélgetéssel kezdődnek, amikor az anyukák egymással ismerkednek, beszélgetnek - hiszen majdnem mindig vannak új anyukák is.  Ezalatt a kicsikék felfedezhetik a játékokat, ill. a többi gyermeket. Majd az igei részre közös énekléssel készülünk, mutogatós gyermekénekeket is gyakran énekelünk, ezt még a legkisebbek is nagyon nagy figyelemmel hallgatják. Ebben az évben többször tartottunk házi alkalmakat is, amikor a körünkbe járó anyukák közül valaki otthonába hívott meg bennünket. Az elmúlt években egy sorozatot kezdtünk el tanulmányozni „Édesanyák a Bibliában” címmel, azzal a szándékkal, hogy egyre többet megtudhassunk Isten akaratából a mi személyes életünkre nézve, valamint, hogy útmutatást és tanácsot kapjunk a mi Urunktól életünk minden dolgával kapcsolatos kérdéseinkben, mint például a házasságunk ápolása, vagy a gyermekeink nevelése. Voltak alkalmak, amikor különböző témakörökben hallhattunk előadásokat, mint: boldogság, gyermekeink zenei nevelése, gyermekeink idegen nyelvi nevelése, fegyelmezés, kommunikáció<br /> Alkalmunknak ezt a részét 5 és fél éven át Szegedi Gyuláné Eszter néni, előző lelkipásztorunk kedves felesége, most pedig január óta Ócsainé Velisek Gabriella, jelenlegi lelkipásztorunk kedves felesége tartja. Áldott alkalmak voltak azok is, amelyeken egy másik gyülekezetből érkező vendégelőadó testvért üdvözölhettünk köreinkben, de baba-mama körünk néhány tagja is szívesen szolgál ebben. Alkalmunk zárásaként egy kis Igés kártyát is adunk az édesanyáknak, amelyen keresztül Isten újra szólhat hozzánk, s amelyre rápillantva otthon is felidézhetjük a baba-mama körön hallottakat.


  Ezúton is az Úr iránti hálával szeretnénk megköszönni előző és mostani lelkipásztorunknak és feleségeiknek, Eszter néninek és Gabinak, hogy alkalmaink megtartásához segítséget, támogatást kaphatunk tőlük, de gyülekezetünk minden tagjának is az imádságokat, s mindenféle segítséget - hívogatást, süteményt, az Igés kártyák megírását, az anyukák szállításában való részvételt vagy az igei alkalom alatti gyermekfelügyeletet! Az Úr adja meg, hogy minél tovább megtarthassuk ezt a kedves alkalmat gyülekezetünkben!

Templates by a4joomla