A templom külső-belső megújulásáért adtak hálát a csemői református templomban.


„...ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.” (1Pt 2,5)

Október 9-e gyönyörű, napsütéses vasárnap délutánján adhattunk hálát az Úrnak a megújult csemői templomunkért.

A hálaadó istentiszteleten igehirdetéssel főtiszteletű Takaró András, a Délpesti Református Egyházmegye esperese szolgált.

 Igehirdetésében a lelki ébredés szükségességét emelte ki.

Elmondta, hogy a harminc éve épült, most kívül-belül megújult, megszépült templomot az Úristen nem véletlen adta a csemőieknek: azt meg kell tölteni élettel. „Megépültek a kövek, most meg is újulhatott a templom épülete kívül-belül. A külső építkezés után szükséges a belső, lelki építkezés is.” Kérte az Urat, faragja, csiszolja a csemőieket, hogy egymáshoz is illeszkedjenek, ráépülve az alapra, Jézus Krisztusra, így lehetnek élő építőkövei a gyülekezetnek, egyházunknak.

„A mai világban nagy lebontás történik, mindent megkérdőjeleznek, ami eddig természetes, az Úrtól adott rend volt.” Ma egy nagy felforgatás, káoszteremtés zajlik a világban, tönkre teszik az Úrtól adott kereteket. Lebontják, megkérdőjelezik a házasságot: egy férfinek és egy nőnek az Úrtól kapott szövetségi kapcsolatát. Lebontják a családot, atomjaira szedik a társadalmat, a közösségi kapcsolatokat. Mind e mögött a Szétdobáló, Isten és a mi ellenségünk bújik meg. Ezért is szükséges az építkezés, megmutatni, hogy Isten a rend Istene.

 

Ócsai Tibor lelkipásztor és Istvánfi Károly főgondnok szerény ajándékkal köszönték meg a kivitelezőknek, a műszaki ellenőrnek, valamint Ecsedi János építészmérnöknek, a gyülekezet presbiterének az elvégzett szép, precíz munkát. Csemő község önkormányzata nevében Bögös István alpolgármester, az Országgyűlés nevében Földi László képviselő méltatta a felújítást és köszöntötte a gyülekezetet.

Kormányunk 12 millió 850 ezer forinttal támogatta a templom felújítását. Újjáépült a harangtorony, a külső nyílászárókat kicseréltük, korszerűbb lett a templom nagytermének fűtése, megújult a külső homlokzat, a két oldallépcső-feljárót új burkolattal láttuk el.

 

 

A hálaadó istentisztelet a Himnusz eléneklése után szeretetvendégséggel zárult.

„Ne nekünk, URam, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért!” (Zsolt 115,1)

Istvánfi Károly
főgondnok

Képek: Szekerné Csák Ágnes

forrás:https://www.parokia.hu/v/ebredesre-van-szukseg-csemoben/

 

Templates by a4joomla